Fındık Çeşitleri


Foça Fındık

ÜRETİCİDEN GELEN KABUKLU FINDIK ÖNCE FABRİKA BOĞAZINDAN GEÇER VE ELEMEYE GİRER.ELEKLERDE 19 mm’İN ÜZERİ FOÇA FINDIK OLARAK AYRILIR.TEMİZLİĞİ YAPILDIKTAN SONRAKABUKLU HALDE STANDART OLARAK ÇUVALLANIR .GENELDE İÇ PİYASADA TÜKETİLİR.GÖRÜNTÜ OLARAK GÜZELDİR.EN İRİ FINDIKLAR SEÇİLMİŞTİR.FAKAT EN İRİ FINDIĞIN İÇİDE EN İRİ MAHSÜL ÇIKMAYA BİLİR.FOÇA FINDIĞIN KABUĞU KALIN OLUR.

İç Fındık

Fındığın kabuğunun kırıldıkdan sonra kalan zarlı iç halidir.Buruşuk,9-11,11-13,13-15 olarak kalibrelere ayrılır.

Kavrulmuş Fındık

Natürel İç Fındık Enerji ve Besin Değerleri

ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ 100 g‘daki miktarı
Energy and Nutrition Facts Value for 100 g
Energy 628 kcal Total fat 58 g
Protein 15 g Saturated fat 4.5 g
Carbonhydrate 16.67 g Monounsaturated fat 45.6 g
Fiber, total dietary 9.7 g Polyunsaturated fat 7.9 g
Sugars, total 4.3 g Cholesterol 0 mg
Minerals Vitamin
Calcium, Ca 114 mg Vitamin C, ascorbic acid 6.3 mg
Iron, Fe 4.7 mg Thiamin 0.6 mg
Magnesium, Mg 163 mg Riboflavin 0.1 mg
Phosphorus, P 290 mg Niacin 1.8 mg
Potassium, K 680 mg Vitamin A, IU 20 IU
Zinc, Zn 2.5 mg Vitamin E 15.0 mg
Manganese, Mn 6.2 mg Vitamin B-6 0.6 mg
Selenium, Se 2.4 mg Pantothenic Acid 0.9 mg
USDA Nutrient database for Standard reference, release 20 (2007)

Kavrulmuş İç Fındık Enerji ve Besin Değerleri

ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ 100 g‘daki miktarı
Energy and Nutrition Facts Value for 100 g
Energy 646 kcal Total fat 59.5 g
Protein 15 g Saturated fat 4.5 g
Carbonhydrate 17.6 g Monounsaturated fat 46.6 g
Fiber, total dietary 9.4 g Polyunsaturated fat 8.4 g
Sugars, total 4.9 g Cholesterol 0 mg
Minerals Vitamin
Calcium, Ca 123 mg Vitamin C, ascorbic acid 3.8 mg
Iron, Fe 4.4 mg Thiamin 0.3 mg
Magnesium, Mg 173 mg Riboflavin 0.1 mg
Phosphorus, P 310 mg Niacin 2 mg
Potassium, K 755 mg Vitamin A, IU 61 IU
Zinc, Zn 2.5 mg Vitamin E 15.3 mg
Manganese, Mn 5.6 mg Vitamin B-6 0.6 mg
Selenium, Se 4.1 mg Pantothenic Acid 0.9 mg
USDA Nutrient database for Standard reference, release 20 (2007)